Home

Svájc – Ecuador röviden.

lineup

 

Az első félidőben Svájc támadójátéka nagy mértékben a pálya jobb oldalára koncentrálódott. Lichtsteiner volt az egyik legaktívabb játékos a passzjátékban. Behramival és Shaqirivel próbált kombinálni a pálya szélén, de a legjobb esetben is csak pontatlan beadásokig jutottak.

A bal oldalon nagyobb területek voltak a jobbra tolódás miatt. Itt Rodriguez, Inler és Xhaka voltak igazán aktívak. Néhányszor sikerült a vonal mellől középre vinni a labdát, ahonnan tiszta lövőhelyzetek nyíltak. Shaqiri rugalmas kezelte a saját pozícióját, így egy alkalommal a bal szélről cselezett befelé, és lőtt kapura.

Letámadásban Svájc elég szervezetlen volt. Shaqiri és Stocker nagyon középre húzódtak. Ezzel a széleken nagy terület nyílt az ecuadori támadásoknak. Montero jelentette a legnagyobb veszélyt, Lichtsteinerrel szemben egy az egyben több szabálytalanságot és beadást is ki tudott harcolni. Ecuador egy ilyen szabadrúgásból szerezte meg a vezetést, máskülönben nem voltak komoly helyzeteik. Montero egyszer sem tudott igazán betörni a büntetőterületre.

montero

A félidőben Stocker helyére Mehmedi érkezett. A csapat szerkezete és támadásszervezése is átalakult. Shaqiri a csatár mögé került, Xhaka a jobb, Mehmedi a bal oldalra. Egyikük sem a szélen játszott, hanem egészen belül.

lineup2fi

A támadások átkerültek a jobb oldalról a pálya közepére. Inler az első félidőhöz képest sokkal inkább játékba került. Letámadásban Svájc sokkal kompaktabb lett. A 4-4-1-1-es presszinggel a pálya szélére kényszerítették az ecuadori csapatot. Montero így viszont szinte egyáltalán nem került többször egy egy elleni szituációba: Xhaka vagy Behrami mindig ott volt, hogy Lichtsteinerrel leduplázzák.

Inler érkezik mélységből. Előtte nagy terület van.

Inler érkezik mélységből. Előtte nagy terület van.

Montero hozzájárulása a támadásokhoz egyre halványodott. Védekezésben viszont kimondottan nagy hátrányt jelentett a dél-amerikaiaknak. Sokszor elöl maradt, így a középpálya védelmét három társának kellett megoldania. Ha a svájciak a jobb szélre vitték a labdát, akkor középen Inler számára nyílt terület, ahova nagy lendülettel érkezhetett. Többször is meg tudták játszani, így közvetlenül a védelemre vezethette a labdát. Montero cseréje így érthető volt, a helyére beálló Rojas sokkal fegyelmezettebb volt védekezésben.

Svájcnak volt néhány jó kombinációja középen, sikerült is gólt szerezniük, amit azonban nem adott meg a játékvezető. Az utolsó percben végül egy ecuadori kontra kontrájából találtak be, így eldöntve a mérkőzést.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s