Home

Az InStat Football statisztikái alapján próbáltam valamilyen módon megállapítani, hogy az egyes csapatok mennyire hatékonyak támadásban, ill. védekezésben.

Két grafikont készítettem. Az első azt mutatja, hogy a csapatok átlagosan hány lövéshez jutnak meccsenként, és hogy hány lövés kell nekik ahhoz, hogy gólt szerezzenek. A másik grafikon ugyanez pepitában, csak azon a bekapott lövéseket és a kapott gólokat láthatjuk.

Támadás

támadás

A legszembetűnőbb dolog az, hogy a Videoton rettenetesen kiemelkedik a mezőnyből. Sokkal több helyzetet alakítanak ki, mint a többi csapat, és a helyzetkihasználásuk is viszonylag jó. A Debrecen a leghatékonyabb csapat, ez is jól látható: 6 lövésből már össze tudnak hozni egy gólt. A grafikon közepe elég sűrű, úgy tűnik, hogy támadási hatékonyságban nincs olyan nagy különbség a legtöbb csapat között.

A másik két kiugró csapat a Rákóczi és a Puskás Akadémia. Igaz, ők a rossz teljesítményükkel tűnnek ki. A Rákóczinak a helyzetkihasználással vannak gondjai, míg a Puskás Akadémiának a helyzetek kidolgozásával.

Védekezés

védekezés

A Videoton ebben a statisztikában is magasan a többiek felett áll. Nem könnyű ellenkük gólt szerezni. Az Győr, Debrecen, Honvéd hármasnál azt mutatják a számok, hogy szinte minden meccsen kapnak gólt.

Mennyire pontosak ezek az adatok?

A két grafikonon az átlagos értékek eltérnek egymástól. Ez azt jelenti, hogy az InStatnál valami anomália van az adatok között. Ugyanakkor az eltérés nem nagy, tehát ez a lényegen semmiképp nem változtat. Az adatok helyességét nem áll módomban ellenőrizni. Ha valaki összeveti a grafikonokat a tabellával, akkor sok összefüggést észrevehet. Emiatt szerintem elfogadhatóak ezek az eredmények.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s