Home

A mérkőzés legnagyobb pozitívuma természetesen a győzelem volt, és hogy ezzel beléptünk a felsőházba, ezen kívül azonban kevés említésre méltó dolog történt.

lineups

Sérülések, eltiltások miatt változott a kezdőcsapat: Búrány, Devecseri hátul, Rajos pedig a középpályán bizonyíthatott. Az MTK elleni felálláshoz képest azonban nem történt változás, maradt a jó öreg 4-2-3-1. A front fourt ezúttal is Halmosi-Nagy-Radó–Ugrai alkotta.

A Debrecennél Ramos a 4-3-3 közepének “alján” játszott, előtte Szakály és Bouadla. A széleken Ferenczi és Rezes, valamint Nagy és Bódi rohamoztak, míg az egyetlen csatár Coulibaly volt.

Támadás

Sajnos a támadójátékunk a szokásos volt. Azért sajnos, mert elöl nem vagyunk kifejezetten hatékonyak és veszélyesek. Mindent elmond, hogy a legtöbb passzt Tóth Péter adta. Ezek nagy része vonal melletti ívelés volt Halmosi elé, de ritkán értek célba. A jobboldalon is hasonló módon próbáltunk előre jutni, bár Búránynak talán több pontos labdája volt. Beadásokra próbáltunk játszani, amiknek vagy Ugrai, vagy a túloldali szélső volt a célpontja. Nagy Gábor általában a szélek felé húzódott ki, attól függően, hogy melyik oldalon folyt a játék. Hasonlóan cselekedett időnként Ugrai is, aki ezzel a mozgással eléggé meg tudta zavarni a debreceni védősort (különösen Mészárost). A szélsőhátvédek csatlakozásával néha sikerült emberelőnyt kialakítani a sarkok közelében. Az emberelőny a szélen vagy Ugrai kimozgása megbontotta és elhúzta a debreceni védelmet, így a túloldali szélsőnk egészen a kapu elé tudott húzódni. Ilyen szituációból több kisebb és egy nagyobb (Ugrai – 4. perc) gólszerzési lehetőség is kialakult (azért helyzetnek nem mindegyik nevezhető).

nagy-ferenczi

Ferenczi egészen a félpályáig feljött a kihúzódó Nagy Gáborra.

ugrai-mészáros

Mészáros messze követte a visszalépő Ugrait. Ez így -2 védő a hátsó sorból.

ugrai-ramos

Mészáros közben meggondolta magát, mert Ugrai nem indult egyből a kapu felé, és visszaállt a helyére. A balhátvéd posztját közben Ramos elfoglalta, de aztán inkább ráment megiramodó Ugraira. Rezes nem futott tovább Radó felé, hanem Ramosnak segített be. Ferenczi mindeközben még mindig Nagy Gáborral van elfoglalva. Így továbbra is lyukas a védősor.

radó-mészáros

Mészáros észlelte a problémát, és elindult Radó felé. A védősor még mindig hiányos.

halmosi-nagy

Addig kergették a labdát, míg Radó beadás után Halmosi egyedül maradt a jobbhátvéddel a kapu előtt, ráadásul Nagy és Ugrai eléggé üresen állnak a 16-oson.

ugrailő

Ugraihoz el is jut a labda, de nem haszálta ki a lehetőséget.

Az első félidei támadójáténunk ezzel nagyjából össze is foglalható. A védekezésünkre ezúttal nem térek ki, mert annak egy külön posztot szeretnék szentelni (remélhetőleg pár napon belül).

Második félidő

Csak a pályán belül történt válltozás: Ugrai és Radó helyet cseréltek. Ezen kívül Nagy Gábor szerepe változott kicsit: többet játszott a pálya közepén és kevesebbszer ment ki a szélre, mint az első félidőben.

Ezeknek a szerepcseréknek a védekezésben is volt jelentőségük. Radó nem szokott részt venni a védekezésben, általában elöl marad középen. Az első félidőben védekezésben Nagy Gáborral cserélt helyet, aki így a szélre ment ki aprítani. Ilyenkor gyakran Radó volt a legfelső játékos, hiszen Ugrai is hátra szokott segíteni. A második félidőben viszont már nem volt szükség a folyamatos helycserére, Radó végig fent maradhatott, Ugrai megoldotta a szélén, Nagy pedig végig középen tudott játszani.

A gól

A helyzet nagyon hasonlóan alakult ki, mint az első félidőben Ugraié. Az elején kritizáltam Tóth Pétert a passzai miatt – itt fontos megjegyezni, hogy ezúttal kulcsszerepet játszott.

tóthradó

Radó hátramozdul a vonalak közé. A belső védők követik, de aztán csak Mészáros marad rajta.

radómészáros

Mészáros itt egészen pozíción kívül, de Tóth visszakapja a labdát és teszi ki Ugrainak.

mészároslyuk

Mészáros még mindig nincs a helyén, de már nem is lesz. Így Ugrai vissza tudja gurítani a labdát.

halmosi

Eltolódott debreceni védelem. Halmosi ismét a kapu előtt.

Debreceni csere

A gól után a Debrecen 4-4-2-re állt át, a középpályán rombusszal.

2felido

Hogy miért működött nekik az új rendszer, és hogy miért 3 belső védővel védekezünk ez ellen (Jagodics beállásával itt is valami olyasmi volt a végén), arról a már említett következő posztban fogok írni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s